Około 34 zł
Tylne światło (światła?) przeciwmgłowe
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Tylne światło (światła?) przeciwmgłowe
W momencie gdy włączam tylne światło przeciwmgielne zapala się ono w tylko w lewej tylnej lampie, nie było by to dla mnie dziwne bo tak jest w większości przypadków. Zastanawia mnie jednak do czego służy żarówka w prawej lampie,(w miejscu przeciwmgielnego) która nie zapala się w żadnej pozycji włączania świateł, próbowałem w trybie ruchu lewostronnego i też nie świeci.
Po co ona jest, może ktoś mnie oświeci :?: ,sprawdzcie jak jest u Was, może mam po prostu spaloną żarówkę
-
padero, ....nie masz jej spalonej....to jest taki sam patent jak w O2....dla ruchu lewostronnego świeci prawa, u nas lewa......nie wiem jak w trzeciej odsłonie, ale w drugiej można było zakodowac obie, ale VAGIEM/VCDS-em.... :szeroki_usmiech
...a myk jaki zrobiłeś wef swoim infotainment poprzez opcję "Tourist ligt", to wyłączyłeś wszytkie inne dobrodziejstwa AFS, coby nie oślepiać wytrzeszczem zenona jadących z przeciwka.... :wink:>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
padero, jeśli podobnie do O2, to ta żarówka jest od fragmentu świateł pozycyjnych->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
padero,
podobnie jak w S2FL, w O3 nie ma tam fizycznie żadnej diody (o ile masz z tyłu LEDy)
u siebie sprawdziłem obie lampy na stole zasilaczem i nic się tam nie świeciPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
navigator, Myślę, że Twoja opcja jest najbardziej prawdopodobna, ta część lampy nie jest połączona z pozycjami(mam ledy) a żarówka jest tam napewno taka sama jak w lewej lampie, bo widać przez klosz, no chyba że czesi zrobili atrapę jak z tłumikiem w RS
Komentarz
-
Czyli reasumując - nie da się w O3 włączyć drugie przeciwmgielne?Zamieszczone przez Enriquezpadero,
podobnie jak w S2FL, w O3 nie ma tam fizycznie żadnej diody (o ile masz z tyłu LEDy)
u siebie sprawdziłem obie lampy na stole zasilaczem i nic się tam nie świeci
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Za briskoda:
Controller 09 - Central Electronics
16 - Security Access - enter 31347
10 - Adaptations
(4)-Leuchte26NSL LA72-Lichtfunktion A 26 to Nebelschlusslicht wenn kein Anhaenger gesteckt
(4)-Leuchte27NSL RC6-Lichtfunktion A 27 to Nebelschlusslicht wenn kein Anhaenger gesteckt
Piszą, że wypróbowane i działa.
Komentarz
-
Włączyłem, działaZamieszczone przez elektrykprostyZa briskoda:
10 - Adaptations
(4)-Leuchte26NSL LA72-Lichtfunktion A 26 to Nebelschlusslicht wenn kein Anhaenger gesteckt
(4)-Leuchte27NSL RC6-Lichtfunktion A 27 to Nebelschlusslicht wenn kein Anhaenger gesteckt
Dzięki
Komentarz
-
Tylko zastanawiam się po co Ci oba, skoro jedno dostatecznie już razi w gały.Zamieszczone przez tadfiWłączyłem, działaZamieszczone przez elektrykprostyZa briskoda:
10 - Adaptations
Dzięki
Komentarz
-
-
Komentarz
-
A da się podłączyć do tego jeszcze trzecie światło stopu?Zamieszczone przez elektrykprostyBy używać zamiast stopu gdy ktoś zbyt blisko mnie jedzie?
Szkoda tylko, że żeby zapalić tylne przeciwmgielne, trzeba zapalić tez przednie.
Komentarz
-
Nie używam tych świateł w normalnych warunkach. We mgle naprawdę się sprawdza. Niektóre samochody mają w standardzie włączone dwa przeciwmgielne z tyłu.Zamieszczone przez tomekb1Tylko zastanawiam się po co Ci oba, skoro jedno dostatecznie już razi w gały.
Komentarz
-
Moja Fabia tak miała.Zamieszczone przez tadfi. Niektóre samochody mają w standardzie włączone dwa przeciwmgielne z tyłu.Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...
Komentarz
Komentarz